Roendeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Lidt strøtanker omkring d. 16. august

Børnene til børnemarathon (4,2 km) er jo nok dem, der tiltrækker det største publikum, da både søskende, forældre og bedsteforældre dukker op og hepper.

Af Søren Rønn Hansen

Da jeg endnu ikke selv har oplevet børnemarathon, pga. jeg er løbet med de andre til helmarathon, kan jeg desværre ikke beskrive det.
Men efter sigende er børnene de mest ivrige af alle. Når startskuddet lyder glemmer de alt om sund fornuft og det går bare derudaf. Sidste år deltog over 100 glade og ivrige børn på denne distance, og de gik alle glade hjem med en fin medalje og en god oplevelse.
Arrangørernes idé med at rykke starten på 10 km og halvmarathon en time, så der stadig ville være publikum på torvet når helmarathon-løberne kom i mål, viste sig og være en god beslutning. Det er dejligt, at der stadig er liv på torvet, når man kommer i mål efter helmarathon. De, som har løbet 10 km og halvmarathon, står jo stadig og griner og er glade og sludrer med venner og kolleger. Så kan de også se, at der er lokale løbere på helmarathon, så måske de selv skulle prøve næste år?

Mange grå hår på helmarathon

Kigger man på gennemsnits alderen på de 3 distancer, ser man hurtigt, at den er højere på helmarathon. Hårfarven (hvis der da er noget hår) på en del deltagere, er ofte grå. Til de fleste sportsgrene er det de unge mennesker, der er bedst, men ikke til lange løb. Da kræves en del træning og her kommer tiden ind i billedet. Vi ældre er jo kommet over stadiet, hvor der laves sutteflasker, hentes børn og lignende. Børnene er blevet større og vi får, heldigvis, mere tid til os selv. Så derfor er det simpelthen fritiden og overskuddet der spiller ind.
Som jeg skrev i mit første indlæg i april måned har arrangørerne bag løbet, Junior Chamber og Grenaa Motionsløbeklub, fået en kæmpe erfaring omkring løbet. Desuden er det vigtigt, at opbakningen fra lokale sponsorer er så god som den er. Så tak til både arrangørerne og sponsorer. Grenaa Marathon er en god opfindelse til gavn og glæde for mange.
Så mit håb er, at Grenaa Marathon vil bestå i mange år. I en tid hvor folkesundhed er en del af daglidagen, er det godt at Grenaa er med til at gøre sit.

Mit sidste indlæg

Det var så mit sidste indlæg i løbeklummen. Jeg håber, at rigtig mange har fået nogle små fif undervejs. Eller måske fået lyst til selv at gå i gang med at løbe.
I den forbindelse kan jeg oplyse, at Grenaa Motionsløbeklub til efteråret starter begynderhold op.
Der skal uddannes løbetrænere, og der bliver mulighed for at ALLE kan være med fra starten. Uanset vægt og alder. Men mere herom senere.
Vil gerne sige tak til Henrik Dolmer på Grenaa Bladet for hjælpen undervejs. Jeg har haft frie hænder til at skrive hvad jeg ville, og så har han rettet til undervejs. Hvis det var nødvendigt.
Vil også takke Keld Baskær for hans beretning fra hans Marathonløb på Grønland. Til glæde og inspiration for os andre.
3 andre havde lovet at komme med lignende beretninger, men jeg har desværre ikke hørt en dyt.
En fjerde meldte selv fra pga. af tidspres og det er ok. Dagligdagen skal jo hænge sammen.
Jeg håber da vi ses den 16. august. De lover sol og skyfrit med omkring 18-22 grader og svag vind.
Perfekt løbevejr.
Til sidst vil jeg igen benytte citatet fra ultraløberen Steen Michelsens hjemmeside: Viljen til at ville, er vejen til at kunne. Ses ude på ruterne.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam