Bestyrelsesformanden for NRGi har skrevet et svar til Sigrid Bluhme, der forleden kritiserede dét, hun kalder ”NRGi`s volumensyge”:
Inden for de rammer, som repræsentantskabet har lagt, søger NRGi`s bestyrelse og direktion at drive selskabet effektivt og omkostningsbevidst med henblik på at skabe størst mulig værditilvækst til glæde for ejerne/forbrugerne. At dette i virkeligheden kan føre til kontante fordele, bevises af dén check, der i slutningen af januar sendes til NRGi`s netkunder. En forudsætning for, at dette kan lade sig gøre, er, at selskabet opnår en såkaldt kritisk masse eller stor volumen.
NRGi er derfor åben over for fusioner med andre energiforsyningsselskaber og for samarbejder om el-indkøb, administration, afregning og net-service. På NRGi`s øvrige aktiviteter (el-installation, biobrændsel, varmepumper, ventilation, hårde hvidevarer, belysning m.v.) tilstræbes størst mulig kritisk masse for at opnå lavest mulige omkostninger og dermed størst muligt overskud til NRGi`s ejere/forbrugere i forsyningsområdet. Kald det så blot volumensyge.
Repræsentantskabet i NRGi – selskabets øverste myndighed – har vedtaget, at selskabets formål er at forestå energiforsyning på en driftsikker og effektiv måde med henblik på at sikre kunderne konkurrencedygtige priser. Endvidere at selskabet kan drive kommerciel virksomhed med andre aktiviteter i tilknytning til energisektoren. Dét kan ske i selskabet selv eller gennem datterselskaber og ved deltagelse i andre selskaber og fællesskaber i ind- og udland.
Repræsentantskabet har givet bestyrelsen bemyndigelse til inden for et år at optage, igangsætte eller udvikle nye forretningsområder, som indebærer investeringer eller forpligtelser for selskabet inden for en samlet beløbsgrænse på 250 millioner kroner. Naturligvis med efterfølgende orientering til repræsentantskabet.
På ét af NRGi`s vigtige kerneområder – energiforsyning – går det stærkt. NESA og Københavns Energi står over for fusion. Dét vil give et selskab med 884.000 forbrugere. SEAS og NVE på Sjælland er fusioneret og har 333.000 forbrugere. ESS, Sønderborg og Sydvest Energi, Esbjerg, forhandler p.t. fusion og vil være 252.000 forbrugere. Over for dette står NRGi med 140.000 forbrugere.”
Kilde: Skrevet af NRGi-bestyrelsesformand Jørgen Katholm fra Grenå i Randers Amtsavis d. 17. januar
rex