Valgkampen i forbindelse med valget til repræsentantskabet i NRGi er blevet næsten lige så ”hot”, som var det et folketingsvalg. Og specielt er forslaget om at gøre det til et aktieselskab genstand for debat. Det opsummeres i det følgende af den nuværende formand:
Valgkampen nærmer sig sin afslutning. Alle andelshavere modtager en valgavis og en stemmeseddel. Husk at stemme!
Valgkampen har været intens i de senere uger. Mange kandidater har i læserbreve og avisartikler givet deres opfattelse af, hvor NRGi skal styre hen. Det er godt med debat. Det fremmer udvikling og gensidig forståelse.
Når det gælder spørgsmål, om NRGi skal omdannes til aktieselskab og om udlodning af selskabets formue til andelshaverne, er meningerne meget delte. Det er alene repræsentantskabet, der kan træffe afgørelse i disse spørgsmål, der kræver 60 procent flertal.
Jeg har argumenteret for en omdannelse til aktieselskab. Det har jeg gjort, fordi der hos en del andelshavere er skabt en forventning om en kontant udlodning. Ved at udstede aktier til andelshaverne har de valgfrihed, om de vil beholde aktierne eller sælge dem og få likvider - MEN NRGi's formue vil være urørt og kan være med til at fremtidssikre selskabet. Jeg finder, at denne løsning på én gang tilgodeser andelshavernes muligheder og selskabets tarv. Derfor har jeg påpeget den.
NRGI's formue er bygget op over 80-100 år. Det kan ikke være rimeligt, at de, der er andelshavere netop nu i 2006, skal tømme selskabet for værdier. Det vil jeg have det skidt med. Det er let at sprede en formue - men svært at skabe én.
Formuen skal fx sikre NRGi mulighed for at kunne følge teknologiudviklingen i fremtiden, etablere fjernaflæsning hos alle forbrugere, købe andre elselskaber, hvis konkurrencesituationen skulle nødvendiggøre det, kunne terrorsikre sine anlæg, opnå en tilstrækkelig størrelse på forretningsområder, hvor det er eller bliver nødvendigt (biobrændsel, varmepumper, jordvarme, elindkøb m.v.).
Når NRGi's nye repræsentantskab træder sammen i april måned, vil det hurtigt blive klart, hvad der er stemning for. Så har vi haft debatten, og repræsentantskabet træffer sin beslutning på et mere velbelyst grundlag. Hvad repræsentantskabet beslutter, vil naturligvis loyalt blive fulgt af bestyrelse og direktion.
Kilde: Skrevet af Jørgen Katholm,
rex