Roendeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Frem og tilbage er lige langt

Hos Dansk Folkeparti er de stærkt fortørnede over, hvordan den nye regering vil fortsætte farcen med danskernes valfart til grænsebutikkerne:

”Den nye regering er helt vild med nye afgifter. Afgifter, som i disse dage nærmest vælter ned over landets befolkning som nyfalden julesne. Der er bare dét problem, at de stærkt forøgede erhvervs- og forbrugsafgifter ikke smelter igen. Tværtimod medfører de nye afgifter faldende konkurrenceevne og desværre dermed tab af danske arbejdspladser, primært i produktionserhvervene. Dertil skal lægges de mange nye afgifter, som de danske forbrugere mÃ¥ finansiere.
Ét af de steder, hvor nye afgifter direkte skader både virksomheder, forbrugere og tilmed også miljøet, er de forøgede øl-, vin- og sodavandsafgifter, som medfører nærmest tragikomiske tilstande.
Ifølge tal fra Bryggeriforeningen i dag er der tale om en tåbelig situation. Hvert år henter danske forbrugere omkring 255 millioner liter øl og sodavand i de tyske grænsebutikker, hvilket svarer til, at der hvert døgn året rundt fyldes 1 million liter øl og sodavand i danske bilers bagagerum, hvis ikke ligefrem storkøbet fodrer en autotrailer til formålet.
I sig selv en absurd situation, men bedre er det vel ikke, at langt de fleste af de 265 millioner liter øl og sodavand er produceret på danske bryggerier og derfor er kørt ud af landet på lastbiler, som skønsmæssigt udleder 150.000 tons CO2 om året. Varer, som vi selv transporterer ind i landet igen.
Dette flyttecirkus af flasker og dåser er ikke bare fjollet, men det er også en rigtig dårlig forretning for landet. Ikke alene væltes hele transportudgiften over på forbrugerne, men da denne grænsehandel udgør omkring 40% af det samlede øl- og sodavandssalg i Danmark, betyder det jo også et kæmpe provenutab for den danske statskasse. Et provenutab, som klart bliver større, når en større andel fremover skal reimporteres over grænsen.
Derfor er det en rigtig dÃ¥rlig beslutning, som den nye regering har aftalt med Enhedslisten omkring forøgede afgifter pÃ¥ øl, vin og sodavand. I DF vil vi anbefale regeringen at genoverveje forslaget.”

Kilde: Skrevet af DF-folketingsmedlem Hans Kristian Skibby i Randers Amtsavis d. 28. november.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam