Roendeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Konkurrence er godt for Auning

En mand fra Auning reagerer hér på et indlæg i Lokalavisen fra 2 handlende, der ikke vil have for mange ens butikker i byen:

”Det er med en smule forundring, jeg læser de to herrers indlæg i Folkebladet vedr. lukning af Stark. Kasper Allermann advarer ligefrem mod tanken om et muligt butikscenter pÃ¥ grunden, da hans GrenÃ¥- erfaringer siger, en spredning af butikkerne over et stort omrÃ¥de vil koste handelsbyen Auning dyrt.
Min første tanke er, om det overhovedet er undersøgt, om der skulle være andre byggemarkedskæder, som kunne være interesseret i beliggenheden. At Stark lukker, betyder ikke nødvendigvis, der ikke er behov eller grundlag for en sådan butik i Auning. Konkurrencen er stor fra både Randers og Ryomgaard, men med det rette koncept og et samarbejde med Aunings andre butikker, kunne det måske være en mulighed enten for et byggemarked, et plantecenter eller begge dele. Det kan også undre, at man med butikker på grunden kalder det at sprede sig over et stort område, når man i samme artikel udtaler, grunden er tæt på skole og idrætsfaciliteter.
"Spredning over et stort område," skriver Kasper Allermann. Når nu Sønderhald Kommune i sin tid valgte at etablere butikscenter, hvor de gjorde, velvidende det kunne blive for småt, er Stark grunden vel egentlig et godt bud på flere butikker? Grunden er kæmpe stor, og foruden en stor facade mod Vestergade er der masser af plads til flere butikker og endda med udkørsel mod Klibovej, hvis denne da er godkendt fra kommunens side. Herfra er der ikke langt til midtbyens center med de mange butikker. Med kommunens nuværende økonomi er tanken om opkøb og nedbrydning af midtbyens ældre huse vist udelukket. Stark`s lokaler er vel allerede klar til indretning af én eller flere større butikker og med masser af mulighed for parkering og udkørsel. Desuden plads til flere bygninger, hvad enten det er butikker eller boliger.
Én ting er, hvad Auning Handelsstandsforening mener om sagen, hvis Allermann og Ibsen da repræsenterer denne via deres udtalelser. En anden ting er, hvad kunderne mener. Jeg er overbevist om handelsbyens kunder endda meget gerne ser flere butikker i Auning, også selv om de placeres på Stark grunden. Man må også formode, Auning Handelsudvalg og de butikker, der ikke er medlem af denne, gerne ser endnu flere butikker i byen. Det største problem for den enkelte er vel, at skulle der komme nye butikker til byen, er det godt, bare de ikke lige har samme varesortiment som én selv. Hvis byen vil noget og udvikle sig som ønsket, er det en del af gamet. Brugsen er vel et lysende eksempel på, det er godt med konkurrence, også når det gælder nærmeste nabo. Da brugsens bestyrelse og Ole Laursen i sin tid valgte at sælge nabogrunden til Netto, var der vist mange, som rystede på hovedet. Det eneste, der ryster i dag, er mønter og sedler i pengekassen hos de to virksomheder, som for alt i verden og med garanti ikke vil undvære hinanden.
Byd nu op til dans, kære Handelsudvalg, vis I tør og lad os få endnu flere butikker til byen! Vi véd jo godt, de ikke kan placeres ved siden af de bestående, men så lad os da få dem så tæt på som muligt. Hér er Stark grunden en god mulighed."

Kilde: Skrevet af Tommy Hjorth fra Auning i Lokalavisen d. 17, december.

/Bjarke & Rex.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam