Roendeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Sidste jul på kontanthjælpsloftet

Her beretter et århusiansk folketingsmedlem fra Aarhus om at afskaffelsen af fattigdomsydelserne vil gøre en stor forskel for mange danskere, som ellers ikke kan få hverdagen til at hænge sammen.

Igen i år har rekordmange fattige i Aarhus stået i kø for at få hjælp til julen. I starten af december viste ­op­gørelserne hos eksempelvis Dansk Folkehjælp, at be­hovet for julehjælp var ­næsten fordoblet i forhold til sidste år. Det viser, at fattigdommen er vokset massivt.

Heldigvis er der lys for enden af tunnelen. Ikke bare har århusianerne spyttet godt i indsamlingsbøssen, så Dansk Folkehjælp midt i december kunne melde, at hjælpen var på vej til over 200 familier i vores by. Den nye regering har også vist viljen til at gøre op med årsagerne til fattigdom. Derfor afskaffer vi de fattigdomsskabende ydelser som starthjælp, kontanthjælpsloft og 225-timers-reglen.

Historien om de mange ansøgere til julelegater og julehjælp bringer os tilbage til den fattigdomsdiskussion, der er blusset op i medierne gennem den sidste tid. Det stigende behov for julehjælp understreger, at der findes fattigdom i Danmark. Det er et voksende problem, og det er resultatet af 10 års borgerlig politik.

Hvor nødigt de borgerlige partier end vil snakke om det, så er der rigtige mange danskere, der lever i fattigdom. Under VK-regeringen steg antallet af fattige mennesker fra 151.000 til 234.000 på blot syv år. Det ses ikke blot på efterspørgslen efter julehjælp, men også på, at antallet af familier, der bliver sat på gaden er mere end fordoblet under den forrige regering. I næsten halvdelen af tilfældene er det børnefamilier.

Det er ganske enkelt uacceptabelt. Jeg glæder mig over, at den nye regering tager ansvar for at mindske fattigdommen. Afskaffelsen af fattigdomsydelserne vil gøre en stor forskel for mange danskere, som ellers ikke kan få hverdagen til at hænge sammen. Det er et skridt hen mod et samfund, hvor vi tager hånd om dem, der har mest brug for det.

Man skal vist være svagtseende ? eller kuglestøder - for at undgå at se, at fattigdommen rammer stadig ­flere danskere. Eller også skal man bare interessere sig meget lidt for det. Det er nok desværre det sidste, der har været problemet under den borgerlige regering. Jeg glæder mig over, at dette år bliver sidste gang århusianske familier skal holde jul »på kontanthjælpsloftet«.

Kilde: Jens Joel fra Ã…rhus, Medlem af Folketinget (S), i Stiften fredag d. 23/12-11.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam