Roendeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

SF og de økonomiske sammenhænge

En mand fra Højbjerg skriver her ironisk om at man vist nu må komme den nye Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard lidt til hjælp i hans bekymring for erhvervslivet - forligsbrud eller ikke forligsbrud.

Er der noget, der skal støttes i disse krise- og ­arbejdsløshedstider, sÃ¥ er det da det private erhvervsliv. Laila Lauridsen skriver i læserbrev 29.12., at »skatte­lettelser til erhvervslivet er ikke, hvad Aarhus har brug for midt i disse sparetider«. Det samme skriver tre SF’ere stort set i andet læserbrev samme dag.

Begrebet ufinansierede skattelettelser graves op igen, og SF´ere kommer som vanligt op i det røde felt, nÃ¥r der gives skattelettelser til erhvervslivet.

Man tror helt tydeligt i sin naivitet og bevidste ­eller ubevidste ringe kendskab til de økonomiske sammenhænge på, at midlet til at komme gennem den økonomiske krise er øget kontanthjælp og velfærd.

Man lukker fuldstændige øjnene for, at den ene virksomhed efter den anden flytter ud af landet grundet for høje produktionsomkostninger - herunder skattetryk. Hvilket jo går fint i tråd med SF-skatteministeren, der siger, at danske firmaer må klare sig under de betingelser, der er, ellers må de jo bare flytte ud af landet.

Man vælger fuldstændig at lukke øjnene for, at har vi ikke et driftigt erhvervsliv, der specielt gennem en stor eksport - i konkurrence med lande med mindre skattetryk og lavere løn­niveau - kan sælge mere end vi importerer. Ja, så vælter hele korthuset. Så har vi hverken råd til kontanthjælp, førtidspension, to lærere i en klasse o.s.v.

Ikke engang en Marselistunnel vil hjælpe på det. For den skal jo også betales af det offentlige sammen med alle de andre kæmpebyggerier, der er i gang.

Kilde: Tonny Hansen, Højbjerg, i Stiften mandag d. 2/1.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam