Roendeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Den er gal Jens Meilvang !

I en standende debat om fælles Materielgård for Djursland går Per Dalgaard, fra DF i Syddjurs, her i rette med formanden for miljø- og teknikudvalget i Norddjurs Jens Meilvang (V).

"Jens Meilvang (V) fra Norddjurs Kommune mener, at en samlet materielgård for hele Djursland, ingen rationale har for de to kommuner på Djursland. Det kan undre, at en bygning, ikke er billigere i drift end to eller flere bygninger. Selvfølgelig under forudsætning af, at der er sammenlignelighed mellem disse to.

I Syddjurs Kommune har vi en fortrinlig bygning, indeholdende alle faciliteter til en materielgård, lige fra store garager, mandskabsfaciliteter så som bad, omklædning, varmeskabe til vådt tøj, kantine osv. Dertil gode og tidssvarende kontorfaciliteter. Alt sammen placeret i Mesballe, i de forladte NRGI bygninger. Disse bygninger er stort set klar til indflytning, efter en renovering af bygninger, som er opført for en del år siden. Men absolut ikke med behov for nogen form for omfattende renovering.

Det er helt legalt, at Venstre i Norddjurs Kommune ikke vil samle dette store område i et samarbejde med Syddjurs Kommune. Men argumenterne for denne afvisning er noget specielle, for ikke at sige ret specielle.

JM skriver, at de i Norddjurs skal have så få materielgårde som muligt, og at "allerede nu tager vores medarbejdere maskinerne med hjem, når det er praktisk muligt, og det er den vej vi (i Norddjurs Kommune) vil forfølge i et langt større omfang end det er tilfældet i dag".

Det må jeg nok sige. Norddjurs Kommune opfordrer og giver herved tilladelse til at medarbejderne anvender kommunens maskiner og køretøjer til privat kørsel. Det forholder sig sådan, at når arbejdstiden ophører, er kørsel i kommunens køretøjer privat kørsel. Det er det i alle gulplade biler, medmindre man har betalt moms af disse. Modsat er privat kørsel i disse ifølge skatteloven en skattepligtig gode. Har Jens Meilvang oplyst medarbejderne om dette? Det er faktisk ret store bøder denne "forkerte" trafik kan medføre. Et andet aspekt er, om naboerne til de kommunalt ansatte finder det rimeligt og kønt, at store kommunale maskiner parkeres i villaområder, eller ved etagebyggerier, hvor de alt andet lige ikke må parkere. Hvad siger naboer til at en traktor eller en stor kassevogn optager flere parkeringspladser på villavejene?

Spørgsmålet er, har Jens Meilvang oplyst medarbejdere og skattevæsen om, at kommunen giver lov til privat kørsel i kommunens køretøjer, og informeret førernes naboer om, at Norddjurs Kommune finder det i orden, at disse optager parkeringspladser på steder, hvor kun almindelige biler har fået tildelt plads?

Jeg vil gætte pÃ¥, at det ikke er sket. Jeg kan kun opfordre medarbejdere, der har gjort brug af denne ”service”, om at fÃ¥ forklaret disse forhold af formanden for miljø- og teknikudvalget, Jens Meilvang. Inden skattevæsenet udskriver de første bøder."

Kilde: Per Dalgaard (DF), kommunalbestyrelsesmedlem i Syddjurs, i Lokalavisen d. 29. December 2011.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam