Roendeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Hvordan kan egnsteateret leve videre?

Eva Dragheim, Helgenæs, appellerer hér til bestyrelsen for egnsteateret Teaterkompagniet, og opfordrer den til at formidle et godt samarbejde imellem teatrets to kunstneriske ledere.


Eva Dragheim.
"Med stor beklagelse ser jeg i Adresseavisen, at den ene leder af egnsteateret Teaterkompagniet, Thomas Trier ønsker at fratræde, fordi det er vanskeligt med en organisation med 2 kunstneriske ledere.

Det var beundringsværdigt, at Syddjurs midt i en stor økonomisk krise i 2008, besluttede, at indgå aftale på 4 år om, at Teaterkompagniet skulle være egnsteater. Der har været pladsproblemer på Hotellet i Rønde, men nu hvor det går godt og mange fine ideer er realiseret, vil den ene halvdel af ledelsen forlade teatret med udgangen af dette år.

Hvad har egnsteaterets bestyrelse gjort for at forhindre dette?

Ser man på årsberetningen fra 2010 er det Thomas Trier, der har stået for at skrive og instruere, de stykker teatret selv har stået for. Desuden er det Thomas Trier, der har stået for ideerne bag VærelZe 313. Han har sørget for, at de unge selv var med til at bestemme, hvad der skulle ske og med til at arrangere alt.

Børneteatre er der mange af rundt om i landet, men hvor er den, der kan skabe det der er foregået i Værelze 313? Det skabte noget helt enestående for fulde huse med ungt publikum.

Har bestyrelsen gjort nok for at egnsteateret kunne fortsætte, som et tilbud for både børn og unge, kunne man ikke have hjulpet de 2 ledere til et samarbejde, der gav rum og udfoldelsesmulighed for begge ledere?"

Kilde: Eva Dragheim, Helgenæs, i Lokalavisen lørdag d. 11/2.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam