Roendeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Skolen skal ikke være løftestang for udvikling borgmester

I debatten om skolelukninger i Norddjurs tager Jørgen Vest Rasmussen fra Borgerlisten i Norddjurs hér til genmæle overfor Norddjurs-borgmesterens indlæg.


Jørgen Vest Rasmussen.
"Til Jan Petersen.

Kommentar til dit indlæg på norddjurs.lokalavisen.dk

Ingen tvivl om det er modigt det "flertallet" gør i Norddjurs kommune. Som du skriver, så er det en meget modig vej for børnene. - Det er ikke altid klogt at være modig, hvis ikke man har et mål. Du skriver børnetallet stiger igen i 2020?? Vi skriver 2012 nu, så mon ikke vi skal lidt tættere på før dette ønske er sikret. Jeg ønsker også, at børnetallet stiger og har gjort min pligt. Det er ganske enkelt grundlaget for overlevelse. Vi skal kunne tilbyde en langt bedre uddannelse end vi kan i dag. I går lyttede jeg til radioen, på vej til dialogmøde omkring sammenhængende børnepolitik i Norddjurs. Det var ikke opløftende tale. De unge opfordres til at rejse ud i verden, for at uddanne sig og for at bosætte sig steder, hvor fremtiden tegner lysere. Det er efter min mening en falliterklæring for politikere og den politiske holdning i Danmark. Grækenland og Italien er gode eksempler. Se på historien. Verdens måske mægtigste magthavere sidder nu på røven, fordi de ikke har forholdt sig til virkeligheden, men nydt godt af andres indsats. Hvis vi er så heldige, at børnetallet stiger i vores kommune igen, så skal de børn da ikke sidde i skoler, der allerede nu trænger til gennemgribende renoveringer og især nu, hvor miljø- og energiregnskaber viser, at man kan spare utrolig meget på nybyggerier, hvis man er villig til at investere. Energi bliver også fremover en udgift man skal have respekt for.
Omkring Allingåbro og for den sags skyld, alle andre byer, så er mit spørgsmål, hvad skal udvikle byen, hvis man nu antager skolen bliver bevaret? Der er folk nok der skriver og taler om, hvor meget det ødelægger, når skolen lukker, men hvad giver det af liv i fremtiden, hvis den bevares? Det liv der skal være, skal skabes af de borgere der bor på stedet. Vi kan som politikere bakke op om lokale ønsker til forbedring af levevilkårene, men livet skal skabes af de såkaldte ildsjæle. Borgere der ønsker liv. Politikerne har heldigvis ry for at deltage i mangt og meget af den slags, men vi skal ikke blande politik og lokale interesser for meget sammen. Vi er valgt af hele kommunen.
Det er IKKE skolen, der skal bruges som løftestang for udvikling. Det er tom tale. Skolen skal være det sted, hvor børn og unge uddannes til at kunne klare fremtidens behov for kvalificeret arbejdskraft. Det er også grundlæggende forældrenes vigtigste parameter når de vælger skole. Ikke om de kan gå dertil. Det gør de for øvrigt ikke alligevel. De fleste køres i skole. Børnebyerne er en god tanke, men de skal også tilpasses i antal, når nu der går mindst 8 år, inden børnetallet igen stiger. Så kan man sætte skatten op igen, men giver det tilflyttere? Det grundlæggende problem er for få fødte børn, og apropos din kommentar om at tage tyren ved hornene, så leder du efter en tyr. Det må der åbenbart også være andre der har savnet."

Kilde: Jørgen Vest Rasmussen, Borgerlisten Norddjurs, i Lokalavisen tirsdag d. 6/3.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam