Roendeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Venstre skader arbejderne

Det Socialdemokratiske talerør for Djursland i Folketinget, og arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, redegører her for karakteren af de gule fagforeningers og Michael Aastrup Jensens solidaritet med de danske arbejdere, - målt med praksis.


Leif Lahn Jensen.
"Den 27.03.2012 skriver Michael Aastrup Jensen fra Venstre i denne avis, at de gule fagforeninger kæmper for lønmodtagernes vilkår og rettigheder. Det mener jeg ikke. De gule fagforeninger vil indføre en lønmodtagerlov. De vil med andre ord ødelægge den danske model, hvor arbejdsgivere og lønmodtagere i over 100 år har sat sig sammen og i fællesskab fundet frem til en overenskomst. I stedet vil de gule have, at politikerne inde på Christiansborg skal lovgive om overenskomsten. Det holder ikke.

Jeg har arbejdet 17 år på Århus Havn og ved, hvor vigtigt det er, at der tages hensyn til lokale og faglige forhold, og hvor vigtigt det er, at arbejderne bliver hørt. Det vil ikke ske, hvis politikerne i Folketinget skal træffe de beslutninger. Derfor vil det være en katastrofe, hvis de gule skulle få gennemtrumfet, at der skal lovgives på området.

Derfor mener jeg, at Michael Aastrup Jensen tager fejl, når han siger, at de gule gør noget godt for lønmodtagerne. Michael Aastrup Jensen spørger også i sit debatindlæg, hvad de gule så gør. De gør ikke noget. De er kun en pengemaskine, som tænker på profit. Og det står jeg ved.

Men det undrer mig ikke, at Michael Aastrup Jensen falder for det. Hans eget parti Venstre har de sidste 10 år kun forringet vilkårene for de hårdtarbejdende danskere. VK-regeringen fjernede fradragsretten for fagligt kontingent, halverede dagpengeperioden og fordoblede optjeningskravet. Venstre har med andre ord kun gjort det sværere at være lønmodtager. Det er en stor forringelse af det danske velfærdssamfund."

Kilde: Leif Lahn Jensen, Djurslands Socialdemokratisk talerør på Tinge, i Lokalavisen Grenaa søndag d. 8/4.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam