Roendeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Byfornyelsens gode eksempel

Jesper Mathiesen (S), formand for Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur i Syddjurs Kommune ser på baggrund af de gode erfaringer med byfornyelsen i Kolind frem til at byfornyelse genoptages i de andre byer i Syddjurs.



Jesper Mathiesen.
"Byfornyelsen af Kolind er godt i gang og fortsætter til 2015. En række initiativer blev allerede synlige sidste år med genskabelsen af Kolind Svømmebad samt etableringen af et grønt område, hvor byens diskotek lå.

Nu er gennemførelsen af Drasbeksgade godt på vej, et nyt byggeri er skudt op overfor apoteket og forskønnelsen af Bredgade starter snart.

Områdefornyelsen er hægtet op på en bred borgerinddragelse og finansieret af både offentlige og private midler. Med fornyelsen af Kolind er der allerede nu gjort erfaringer, der tjener som det gode eksempel til efterfølgelse. Der er brug for mere områdefornyelse i Syddjurs, hvor borgere, kommune og investorer finder sammen om at løfte byerne fysisk, socialt og kulturelt. Målet er at det skal give mere liv, og også mere handelsliv.

I Rønde og Hornslet er der allerede planer for byerne, hvor dele af planerne er gennemført mens andre af økonomiske årsager blev sat i bero i forbindelse med kommunesammenlægningen. Derfor er der almindelig logik i, at de resterende dele af disse planer nu færdiggøres som blev startet op i de gamle kommuner.

Ser vi lidt længere frem mod 2015 er der på det kommunale budget afsat 1,5 mio. kr. til områdefornyelse af Mørke."

Kilde: Jesper Mathiesen (S), formand for Udvalget for Plan, Udvikling & Kultur, Lokalavisen, mandag d. 9/4.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam