Roendeportalen.dk

Tak til

05/05 2023

»Glæden ved løb«: 4 Grenaa-gutter deltog i Holstebro Bymarathon en iskold februar-dag

Søndag d. 17. februar deltog Carsten Eriksen, Hans Peter Aavild, Jens Ole Nielsen og jeg selv i Holstebro Bymarathon. Sammen med i alt 119 tilmeldte på helmarathon og 309 på halvmarathon.

Søndag d. 17. februar deltog Carsten Eriksen, Hans Peter Aavild, Jens Ole Nielsen og Søren Rønn Hansen i Holstebro Bymarathon. Sammen med i alt 119 tilmeldte på helmarathon og 309 på halvmarathon.
Mange deltagere efter årstiden, og dermed et klart signal om, at både halv- og helmarathon er blevet populært blandt almindelige motionister de senere år. Ruten var på 7 km. så vi skulle løbe ruten 6 gange. Start og mål var i et stort butikscenter i midten af Holstebro. Starten gik kl. 11.00 og på den første runde gjaldt det om at finde en rytme og lige se ruten an.
Jeg selv havde satset lidt på en ny personlig rekord på distancen, men det viste sig hurtigt, at både ruten og den hårde vind var for hård til at »satse hele butikken«. Ruten var meget varieret, flere stigninger, mange sving og kun få korte lige stykker, så det var svært at finde en stabil rytme.
Hver gang vi passerede start i centeret var der stor publikumsopbakning, så vi blev klappet ud på næste omgang.

Flere løbere mÃ¥tte gi’ op

Som sagt var både ruten og den hårde kolde vind en hård modstander undervejs, så flere, også erfarne løbere udgik under løbet, men vi fire fra Grenaa gennemførte alle i gode tider. Årstiden taget i betragtning.
Hans Peter løb de 42 km. i 3.46, Jens Ole i 3.31, Carsten i 3.22 og jeg selv i 3.20. Alle i den bedste tredjedel. Efter løbet ventede der både hjemmebagt kage og pålægssandwich til alle løbere. Samt en øl fra det lokale bryghus. Det var velfortjent ovenpå et hårdt løb.
Både før, under og efter løbet fik man også talt med nogle af de løbere, man har mødt til andre løb. Noget jeg selv værdsætter ved at deltage i løb. Det er super-vigtigt. Ikke kun selve løbet og gode tider. Det var således fire trætte løbere, der vendte næsen østover mod Grenaa. Men samtidig en god oplevelse rigere og erfaring med hjem i bagagen.
Jo, Holstebro Bymarathon er løbet for de lidt sejere. Men som Tor Rønnow (31 gennemførte marathon i 2007) skrev på dourun.dk efter Kalundborg Vintermarathon i januar: »Hvad gør man ikke for sex og evig berømmelse«.
Næste omgang af »Glæden ved løb« kommer til at omhandle Grenaa Marathon den 16. august 2008.